Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dopis gradonačelnika Vukovića

2 posters

Go down

Dopis gradonačelnika Vukovića Empty Dopis gradonačelnika Vukovića

Postaj by Admin 05.04.11 20:02

Dopis gradonačelnika Vukovića Mikrof10

Dopis gradonačelnika Vukovića Vijeću za telekomunikacije

U ime Grada Nove Gradiške gradonačelnik Josip Vuković zatražio je danas od Vijeća za elektroničke medije hitno očitovanje "o nizu drastičnih kršenja pravila novinarske struke, Ustava RH i Zakona o elektroničkim medijima; vrijeđanja, diskriminacije i omalovažavanja mene kao gradonačelnika osobno i rada cjelokupne gradske uprave i Gradskog vijeća grada Nova Gradiška".

U nastavku dopisa, upućenog predsjedniku i članovima Vijeća za elektroničke medije, dalje se navodi:
"U svom emitiranju Radio Nova Gradiška ili Radio Psunj (ne znamo kako bi ih nazvali jer u emitiranju programa i dalje koriste pozivni znak Radio Nova Gradiška, a što se uostalom vidi i na RDS prijemu) sustavno se služi lažima, iznose neistine i svaki svoj istup koriste za omalovažavanje, poticanje i širenje mržnje te nepoštivanje ljudskog dostojanstva.
Time izravno krše članak 12 . i 16. Zakona o elektroničkim medijima, pravila Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda te Ustavne odredbe o pravima čovjeka i građanina.
Osobe koje nas prozivaju i nepravedno optužuju, vode zapravo vrlo perfidnu političku igru obmanjivanja javnosti i institucija, a upravo te osobe koje blate i prozivaju druge, sudionici su brojnih afera, kaznenih progona i istraga i zapravo kroz cjelokupno emitiranje svog programa provode medijski linč i svoje privatne medijske političke ratove. Time svojim postupcima nanose štetu gradu Novoj Gradiški i mnogima koji su kolateralne žrtve njihovih prljavština.
Takav oblik laži, medijskog linča, primitivizma, neprofesionalizma, vulgarnosti i tendencioznosti je naprosto nezapamćen i definitivno ruši ugled časne novinarske profesije u Hrvatskoj, ali nažalost, i institucija sistema koje su im upravo nedavnim odlukama takvo što neposredno i omogućile.
U prilogu ovog dopisa šaljemo Vam tonski snimak emisije vijesti koje su u njihovom programu emitirane u nedjelju, 3. travnja 2011. u središnjoj informativnoj emisiji.
Napominjem da je ovo samo mali dio svega onoga što se plasira iz te medijske kuće, a spremni smo dostaviti i ostale tonske snimke i primjere flagrantnog narušavanja ljudskih prava i nepoštivanja ljudskog dostojanstva.
Također Vas izvješćujem da ću zbog ovog najnovijeg incidenta, prozivanja i oslovljavanja podnijeti kaznene prijave protiv odgovornih u Radio Psunju.

Vas kao predsjednika krovne institucije za medije i sve članove Vijeća također na ovaj način izvješćujem kako bi pravodobno reagirali na, ne samo ovaj prilog, nego i cjelokupno emitiranje ove medijske kuće koja teško da može nositi ovakav naziv. Budući da ova radio postaja i dalje konstantno krši odredbe Zakona o elektroničkim medijima, kao primjer Vam dostavlajmo i tonski snimak današnjeg kršenja odredbi ovoga Zakona.
Naime, u današnjem programu (5. travnja 2011. godine) emitirali su emisiju pod pokroviteljstvom Hrvatske stranke prava. Prema članku 35. Zakona o elektroničkim medijima - Političke stranke i koalicije ne smiju biti sponzori audiovizualnog ili radijskog programa osim u vrijeme izborne promidžbe sukladno posebnom zakonu", piše u dopisu gradonačelnika Vukovića.


Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

Dopis gradonačelnika Vukovića Empty Re: Dopis gradonačelnika Vukovića

Postaj by Gollum 09.04.11 15:47

Već dugo smo svjesni kriminalnih radnji koje se događaju na RNG ili ti Radio Psunju.
Pronevijere ,laži, krađa dioničkih udijela, širenja neistina i neukusa u mediski prostor.
Ja sam mislila da je ta priča završena odlukom trgovačkog suda ali gle čuda Rng postade Radio Psunj opromijeni lokaciju i nastavi emitiranje po starom. Možda još žešće napadajući aktualnu gradsku vlast.
Da je ovo pravna država u kakvu se zaklinje naša vlada ovaj slučaj bi već davno bio zaključen a akteri ove priče smješteni tamo gdje je svim kriminalcima mjesto.
Izgleda da ova i baš ovakva sramotna postaja odgovara zna se županijskoj vlasti, a šuška se i o vrlo močnim i utjecajnim prijateljima sa vrlo visokih pozicija.
A da je to tako potvrđuje i ovo.http://www.novagra.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2549:upanijska-potpora-radio-bljesku-48000-a-radio-psunju-63400-kuna&catid=102:aktualnosti&Itemid=74
Gollum
Gollum
Middle class
Middle class

Female
Broj postova : 768
Location : Špilja
Registration date : 06.01.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.