Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

'Hrvatski narod voli kupovati maglu'

Go down

'Hrvatski narod voli kupovati maglu' Empty 'Hrvatski narod voli kupovati maglu'

Postaj by Admin 11.05.11 12:54

'Hrvatski narod voli kupovati maglu' GetImage

DON IVAN GRUBIŠIĆ O SITUACIJI U ZEMLJI
'Hrvatski narod voli kupovati maglu'

'Hrvatska je kao nasukani brod i stoga su joj potrebne korjenite promjene, dijametralno oprečne, u načinu funkcioniranja društva i vođenja politike', poručio je don Ivan Grubišić na predstavljanju Saveza za građansku i etičku Hrvatsku (SGEH)

Uoči javne tribine na temu 'Kakvu Hrvatsku želimo?', koja će biti održana u Europskom domu Zagreb, don Ivan je predstavio tzv. platformu Saveza ustvrdivši kako Hrvatskoj 'ne treba još jedna izborna kozmetika, prijevara


Bez izjašnjavanja o pristupanju u EU
'Sve dok se javnosti i građanima ne predstave svi detalji pregovora o pristupanju EU, ne želim se izjašnjavati jesam li za ili protiv euro-članstva. No, protivim se korištenju euroskepticizma u politikanske svrhe. Nekim strankama je to postao politički program', ukazao je don Ivan Grubišić. Ustvrdio je i kako će generalima u Haagu 'više pomoći pravna i temeljita pobijanja optužbe, nego ulica'. 'Kod nas se i najsvetije stvari izrode u mitologiju i politikanstvo. Narod voli kupovati maglu – što mu je stvarnost nejasnija, to mu je ona bliža', zaključio je don Ivan.

'Odgovor na pitanje 'Kakvu Hrvatsku želimo?' već dugo tražimo, jer ga politika i politikanstvo još uvijek nisu ponudili. Upravo su politikantske stranke, odnosno interesne skupine, učinile Hrvatsku neprepoznatljivom i bez perspektive. Više od 83 posto građana je nezadovoljno stanjem u državi, a njih 60-ak posto ne zna kome bi na izborima dalo svoj glas.

Zbog njih i pravimo savez za građansku, demokratsku, pravnu i pravednu, socijalnu, ali i etičku Hrvatsku', poručio je don Ivan, navodeći kako je potporu SGEH-u već dalo više od 1.400 građana i udruga, dok na Facebooku imaju skoro 2.000 'prijatelja'.

SGEH je, po riječima jednog od njegovih inicijatora, nije opredijeljen ni ideološki, ni političko-stranački, ni konfesionalno, ni nacionalno, nego želi zastupati građansku Hrvatsku. Ne žele u koalicije s drugim strankama, ali su otvorene za 'prihvat' političara koji će svojim potpisom osobno poduprijeti nastojanja Saveza.

'Ne tražim za sebe mjesto u Saboru, jer tamo trebaju ići mlađi, ali vjerujem kako uz najmanje 5.000 aktivnih članova možemo doći do dva saborska mjesta. No, još je otvoreno hoćemo li na izbore, jer ne znam jesu li oni iluzija ili vizija. Ipak, ako nas podrže svi oni neopredijeljeni, možemo imati i 20 saborskih zastupnika', pretpostavlja don Grubišić.

Predstavljena je i platforma saveza u kojoj je na prvom mjestu ukidanje svih političkih privilegija, osim onih koji su stekli invalidi rata i istinski hrvatski branitelji, objavljivanje transparentnog popisa birača i stvarnog broja branitelja, smanjenje broja zastupnika na 75, ograničavanje njihovog izbora na najviše dva mandata, te ukidanje dvostrukog prava glasa nacionalnim manjinama.

Savez se zalaže za decentraliziranje Hrvatske i podjelu na pet povijesnih regija, smanjenje broja općina, zaustavljanje prodaje nacionalnog blaga te povratak ili oduzimanje nezakonito prigrabljene imovinu od koje bi se stvorio fond za otvaranje novih radnih mjesta.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/127240/Hrvatski-narod-voli-kupovati-maglu.html

_________________
Mnoštvo riječi ne ukazuje na mnoštvo znanja. (Tales)
www.novogradiscani.com
www.webartng.com
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.