Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Humanitarka

Go down

Humanitarka Empty Humanitarka

Postaj by Admin 01.09.11 15:56

ZG NEWS I NACIONAL.HR:
Humanitarka: Maloj Anastaziji potrebne su pelene i skupi lijekovi

Humanitarka 8c9b50dcc8c7f528bd1024e756e87f2a_medium
Anastazija Udovičić u bolničkom krevetu

Sada devetomjesečna beba cijeli život hranu će primati preko katetera, ali veliki je borac i često je nasmijana

Suzana Udovičić samohrana je majka devetomjesečne kćeri Anastazije koja se od rođenja praktički bori za život. Naime, u šestom mjesecu trudnoće liječnici su otkrili da su bebina crijeva izvan abdomena. "Anastazija ima sindrom kratkog crijeva zbog čega će se cijeli život morati hraniti preko katetera smještenog pored srca u aorti, odnosno bit će na venskoj prehrani. Osim toga, pati od velikog oštećenja jetre, trombocitopenije tj. manjka trombocita u krvi zbog čega svakih mjesec i pol mora primati posebnu transfuziju. Također, zaostaje u neuromotornom razvoju - ne sjedi već leži, a mišići su joj slabi i ne razvija se poput svojih vršnjaka", kaže Suzana Udovičić.

Mala Anastazija je dosad imala dvije operacije: na prvoj joj je odstranjen velik dio crijeva, a na drugoj su liječnici zatvorili otvor na trbuhu putom kojeg je vršila veliku nuždu. Dosad je imala četiri do pet puta sepsu te je liječena antibioticima, a imala je i krvarenje u mozgu drugog stupnja. "Liječnici će ubrzo Anastaziji početi smanjivati venski unos hrane da bi se poštedjela jetra, ali će se ipak cijeli život morati hraniti preko katetera. Trenutno je mogu samo stabilizaraiti i eventualno tek za pola godine otpustiti na kućnu njegu", objasnila je majka.

Suzana trenutačno (dok je Anastazija u bolnici) živi u Zagrebu, u Caritasovu smještaju, a želja joj je unajmiti stan kako bi svoju djevojčicu mogla odvesti kući u pauzama kad nije u bolnici - no za to nema novca. "Otac djeteta financijski nam uopće ne pomaže i ne želi imati nikakve veze s Anastazijom. Moja obitelj nam ne može pomoći - Anastazijin djed nedavno je imao moždani udar, baka ima još dvoje maloljetne djece o kojima brine, a moj brat je poginuo", ispričala je Suzana Udovičić. Svaki mjesec prima minimalnu porodiljnu naknadu i dječji doplatak, što sveukupno iznosi samo 1900 kuna, dok je zahtjev za invalidninu djeteta još uvijek na razmatranju kod HZZO-a.

Najveće potrebe ove obitelji su posebni lijekovi od kojih se neki naručuju iz inozemstva i nisu na listi HZZO-a: lijekovi za održavanje crijevne flore i oni za usporavanje metabolizma koji omogućavaju organizmu da apsorbira više hrane. "Molim vas pomoć za kupnju pelena jer zbog kratkoće crijeva Anastazija vrši nuždu svakih pet do deset minuta i upravo stoga potrebna joj je i posebna krema za guzu. Samo lijekovi, pelene i kreme za kožu stoje oko 2500 kuna mjesečno, a tog novca, nažalost, nemam i prisiljena sam tražiti pomoć", rekla je majka Suzana Udovičić.

Ako želite pomoći
Anastaziji, donacije možete
uplatiti na tekući račun
njezine majke
Suzane Udovičić: 3235036801,
otvoren u Zagrebačkoj banci.
(Žiro račun Zabe: 2360000-1000000013)


http://www.nacional.hr/clanak/115492/humanitarka-maloj-anastaziji-potrebne-su-pelene-i-skupi-lijekovi#message


Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.