Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izvješće PU Brodsko-posavske

Go down

Izvješće PU Brodsko-posavske Empty Izvješće PU Brodsko-posavske

Postaj by Admin 02.11.11 15:04

Izvješće PU Brodsko-posavske Polici41

Priopćenje za javnost

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata
Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom blagdana „Svi Sveti“ (od 31. listopada do 2. studenog) evidentirano je ukupno 24 kaznena djela od kojih su 23 kaznena djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 20 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to osam kaznenih djela teške krađe, jedna krađa i četiri kaznena djela krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti, dva kaznena djela utaje i pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom blagdana „Svi Sveti“ dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena i jedna lakše.
Tijekom blagdana „Svi Sveti“ na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 13 prekršaja i to četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i šest prekršaja iz ostalih zakona (Carinski zakon i Zakon o strancima).

Prekršaji
Policija je od 31. listopada do 2. studenog na graničnim prijelazima na području Policijske uprave brodsko-posavske u četiri slučaja evidentirala prekršaje iz Carinskog zakona. Tom prilikom je u suradnji s carinom, pregledom i graničnom kontrolom pronađena i oduzeta roba čiji je promet preko granice zabranjen ili ograničen i to 404 kutije raznih vrsta cigareta, 12 litara alkoholnog pića i devet kilograma suhog mesa. U dva slučaja prekršajnim nalogom naplaćene su novčane kazne i to 60-godišnjem državljaninu BIH, novčana kazna u iznosu od 1500 kuna (plus 200 kuna troškovi) zbog neprijavljivanja 12 litara alkoholnog pića i 50-godišnjoj njemačkoj državljanki novčana kazna od 1200 kuna (plus 200 kuna) zbog neprijavljivanja 60 kutija cigareta. Protiv jednog hrvatskog državljana u dobi od 52 godine i jednog francuskog državljana u dobi od 46 godina slijede prekršajne prijave Prekršajnom vijeću Carinarnice Slavonski Brod zbog neprijavljivanja 200 kutija cigareta i 124 kutije cigareta i devet kilograma suhog mesa.

Prometne nesreće
U ponedjeljak oko 5 sati u jutro u mjestu Sibinj 18-godišnjak iz Vukovara, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, VK-registracija prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (0,81 promila) prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila teške, a jedna lake tjelesne ozlijede. Do nesreće je došlo uslijed gubitka kontrole nad upravljačem osobnog vozila, zanošenja po kolniku što je rezultiralo slijetanjem vozila u odvodni kanal, koje je potom prednjim donjim djelom udarilo u betonski most kolnog ulaza. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeni su 24-godišnjak s područja općine Sibinj, koji je zadobio teške tjelesne ozlijede i 18-godišnjak također s područja općine Sibinj, koji je lakše ozlijeđen, a obojica su se nalazili kao putnici u osobnom vozilu. Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“.

Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava
Jučer oko 11 sati u blizini mjesta Stupnički Kuti na zapuštenom i visokim biljnim raslinjem obraslom zemljanom području, policijska ophodnja je pronašla odbačen jedan drveni sanduk bez gornjeg poklopca u kojem se nalazila veća količina puščanog streljiva kalibra 7,9 milimetara (oko 1000 komada). Sanduk sa streljivom su na siguran način radi uništenja preuzeli djelatnici protueksplozijske zaštite.

NAPOMENA: Policija apelira na građane da oružje koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji. Dovoljan je poziv na broj 192 i policija dolazi na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja. Protiv osoba koje se odluče na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke, što jamče odredbe Zakona o oružju.

Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Age : 67
Location : Nova Gradiška
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.