lenjinovo naselje ili urije
5 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
lenjinovo naselje ili urije
kao sto vec znate na onom (mome) sajtu (preko plota) je pokrenuta tema sa ovakvim pocetnim postom
Urije ili još uvijek Lenjinovo naselje? Ovo nije jedini takav nadpis na zgradama u naselju. Grad baca novce na gluposti,a ne mogu promjeniti nekoliko nadpisa! NIJE LI TO SRAMOTA?
zelio bih i od vas ovdje cuti vase misljenje ako ga imate ..
Urije ili još uvijek Lenjinovo naselje? Ovo nije jedini takav nadpis na zgradama u naselju. Grad baca novce na gluposti,a ne mogu promjeniti nekoliko nadpisa! NIJE LI TO SRAMOTA?
zelio bih i od vas ovdje cuti vase misljenje ako ga imate ..
Re: lenjinovo naselje ili urije
...danas je baš bilo o Lenjinu u nekoj povijesnoj emisiji...čak su spomenuli i atentat na nj za što mi se čini da baš nije bilo puno obznanjivano...neka žena pokušala, a koju su nakon par dana likvidirali i tako je počelo obračunavanje s nepoćudnima koje je kulminiralo Staljinovim i Berijinim metodama tipa :
" za Sibir je u ponudi samo jednosmjerna karta "
...rekoše još kako s je na slikama uvijek bio s blagim izrazom lica (agitprop?:-))), a stvarnost vidite kakva je bila...
...rekoše još kako s je na slikama uvijek bio s blagim izrazom lica (agitprop?:-))), a stvarnost vidite kakva je bila...
konus- Ambiciozni član
-
Broj postova : 176
Registration date : 26.01.2008
osim naseg prvog predsjednika "jokera" franje samo jos Idiot son of an asshole george bush hebeni junior ima takav izraz lica sto naravno takoder puno govori ..hehehekonus je napisao/la:...danas je baš bilo o Lenjinu u nekoj povijesnoj emisiji...čak su spomenuli i atentat na nj za što mi se čini da baš nije bilo puno obznanjivano...neka žena pokušala, a koju su nakon par dana likvidirali i tako je počelo obračunavanje s nepoćudnima koje je kulminiralo Staljinovim i Berijinim metodama tipa :
evo još, nije drug Lenin, ali je Visarionovič:
«Postojao je jedan ludi sovjetski biolog, koji je tvrdio kako može
kombinirati različite vrste. Staljin mu je u tridesetima dao veliki
novac kako bi stvorio hibrid čovjeka i majmuna. Oni su doista tjerali
žene da kopuliraju s majmunima! Ideja je bila stvoriti savršenog
radnika: nekoga s ljudskom inteligencijom, ali bez razmišljanja i
ostalih loših stvari.»
ostalih loših stvari.»
konus- Ambiciozni član
-
ah , tu tehnologiju su pokupili pri "oslobadanju" njemacke iz spisa likova kao sto je bio dr mengele..i slicna mu bagra nacistickakonus je napisao/la:evo još, nije drug Lenin, ali je Visarionovič:
ostalih loših stvari.»
Tema je o kućnim brojevima? Lenjinu? Staljinu? Ili Bushu...?
Btw, kućni broj su dužni promijeniti stanari, odnosno firma koja održava tu zgradu iz sredstava zajedničke pričuve. Očito, nekome fali Lenjin...
Dakle, grad nema veze sa izmjenom kućnog broja i naziva...
Btw, kućni broj su dužni promijeniti stanari, odnosno firma koja održava tu zgradu iz sredstava zajedničke pričuve. Očito, nekome fali Lenjin...
Dakle, grad nema veze sa izmjenom kućnog broja i naziva...
..bez ljutnje, ali nisam niti mislio da je grad koji je krvario u fajtu protiv soc-ONOiDSZ vojske, bez obzira na političku stranku koja ga vodi i može voditi, forsira ostavljanje ove arhaične pločice...može biti da se radi i o čistoj lijenosti, iako me čudi da baš niti jednom stanaru to nije palo napamet, barem u vremenima dok su emocije bile samorazumljivo povišene...
konus- Ambiciozni član
-
konus je napisao/la:..bez ljutnje, ali nisam niti mislio da je grad koji je krvario u fajtu protiv soc-ONOiDSZ vojske, bez obzira na političku stranku koja ga vodi i može voditi, forsira ostavljanje ove arhaične pločice...može biti da se radi i o čistoj lijenosti, iako me čudi da baš niti jednom stanaru to nije palo napamet, barem u vremenima dok su emocije bile samorazumljivo povišene...
Ma ne radi se o ljutnji nego o konstatiranju činjenica...
:cheers2:
P.S. Možda bi komunalni redar trebao takvo što zamijetiti i pisanim nalogom tražiti promjenu...?
bilo visoko postavljeno, a svako se nadao da ce neko drugi skinuti, sto kod nas u pravilu garantira dugovjecnostkonus je napisao/la:..bez ljutnje, ali nisam niti mislio da je grad koji je krvario u fajtu protiv soc-ONOiDSZ vojske, bez obzira na političku stranku koja ga vodi i može voditi, forsira ostavljanje ove arhaične pločice...može biti da se radi i o čistoj lijenosti, iako me čudi da baš niti jednom stanaru to nije palo napamet, barem u vremenima dok su emocije bile samorazumljivo povišene...
...to, upravo sam to mislio...distribucija odgovornosti i ništa...
Volođa Uljanov i dalje stoji...
:smijeh1:
tok svijesti stanara:
"...ma to će predstavnik zgrade skinut...šta se ja tu uopće žderem ?...............ma smeta mi..........al' visoko je...jebate smijat će mi se da šta ja tu radim na ljestvama prdonja stari...a i ovaj što ja to postav'jo..znao je on...neće ga tako nitko otkinut...i još pričvrstio vijcima...a i jedva da je za'rđalo...dobar materijal...nis ono šted'li kad su u pitanju vođe bili.....ma komunistička bagra...a da ja to ipak...ma ne da mi se...k'o da ne'am druga posla...il' kad dođe kum Stipa...moglib' to nas dvoj'ca...usput...kad budemo bojali balkonsku ogradu...hebo ih pas crveni...na sves mislili.."
Volođa Uljanov i dalje stoji...
:smijeh1:
tok svijesti stanara:
"...ma to će predstavnik zgrade skinut...šta se ja tu uopće žderem ?...............ma smeta mi..........al' visoko je...jebate smijat će mi se da šta ja tu radim na ljestvama prdonja stari...a i ovaj što ja to postav'jo..znao je on...neće ga tako nitko otkinut...i još pričvrstio vijcima...a i jedva da je za'rđalo...dobar materijal...nis ono šted'li kad su u pitanju vođe bili.....ma komunistička bagra...a da ja to ipak...ma ne da mi se...k'o da ne'am druga posla...il' kad dođe kum Stipa...moglib' to nas dvoj'ca...usput...kad budemo bojali balkonsku ogradu...hebo ih pas crveni...na sves mislili.."
konus- Ambiciozni član
-
samo gledam kako pojedincima smeta sve sto moze podsjecati na prosli sustav, a nisu ni svjesni da zive u jos gorem mraku nego za vrijeme komunizma...
Ako se neke ulice mogu nazivati imenima Dinka Sakica ili Mile Budaka zasto se nase Urije ne bi i dalje zvale Lenjinovo naselje?
Ako se neke ulice mogu nazivati imenima Dinka Sakica ili Mile Budaka zasto se nase Urije ne bi i dalje zvale Lenjinovo naselje?
Gost- Gost
...nisam za to da se ulicama daju imena niti jednog od trojice spomenutih u gornjem postu, pa ti vidi...:-)
(btw. gdje su to D.Š. dali ulicu, nisam čuo za to?)
(btw. gdje su to D.Š. dali ulicu, nisam čuo za to?)
konus- Ambiciozni član
-
Koja se to ulica u N.G. zove imenom ustaškog čelnika ili ja nisam u toku ili ti uopćenim pristupom trpaš sve u isti koš ko Slavenka Drakulić neki dan....
Je...e takvim načinom razmišljanja ispada da smo svi je..ne utvare iz prošlosti....
Je...e takvim načinom razmišljanja ispada da smo svi je..ne utvare iz prošlosti....
dreamer- Ambiciozni član
-
Broj postova : 359
Registration date : 02.01.2008
dreamer je napisao/la:Koja se to ulica u N.G. zove imenom ustaškog čelnika ili ja nisam u toku ili ti uopćenim pristupom trpaš sve u isti koš ko Slavenka Drakulić neki dan....
zar sam ja negdje spomenula n.g .... u Pakostanima se jedna ulica zove ulica Mile Budaka
Gost- Gost
Pa ti si napravila poveznicu s Urijama i Ljenjinovim naseljem i Milom Budakom...
dreamer- Ambiciozni član
-
dreamer je napisao/la:Pa ti si napravila poveznicu s Urijama i Ljenjinovim naseljem i Milom Budakom...
a zasto se ne bi zvalo Lenjinovo naselje ? Urije su sirok pojam... taj dio grada se zove Urije
Gost- Gost
My point exactly!
dreamer je napisao/la:Koja se to ulica u N.G. zove imenom ustaškog čelnika ili ja nisam u toku ili ti uopćenim pristupom trpaš sve u isti koš ko Slavenka Drakulić neki dan....
...to dreameru...tu se u potpunosti slažem...Drakulićka potpuno pristano i jednorazinski popljuje cijelu RH u najliberalnijem listu Europe, a onda je liberal s Yalea hladno prizemlji, s pravom...
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,8,29,drakulic_guardian,131511.jl
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,8,31,,131656.jl
konus- Ambiciozni član
-
a zasto vam onda smeta da se Lenjinovo naselje tako zove?
Gost- Gost
Zato što se tako više i ne zove samo likovi koji su trebali promijeniti natpis ili su nostalgični ili im se živo fućka...
A ako su nostalgični onda je to na tragu ,"znak raspoznavanja"....,naime "izmi" žive i dalje u nečijim glavama.
A ako su nostalgični onda je to na tragu ,"znak raspoznavanja"....,naime "izmi" žive i dalje u nečijim glavama.
dreamer- Ambiciozni član
-
dreamer je napisao/la:Zato što se tako više i ne zove samo likovi koji su trebali promijeniti natpis ili su nostalgični ili im se živo fućka...
nostalgicni? a nazvati ulicu imenom Mile Budaka nije nostalgicno?
Gost- Gost
uuuu, ode mi topic u krivom smjeru...ja sam vise aludirao na onaj nas mentalitet"ma zasto bi ja skidao kada za to postoji netko drugi" ili "sutra cu" ili "ma u to ionako niko ne gleda"..
...ma sve OK, ali mi nije jasno zašto je "pojedincima" (he,he...čim čujem pojedinci, neki ili "ti i takvi", a tako sam prozvan, smješak mi dođe na lice) taj arhaični lik V.I.L.-a prirastao srcu...socijalizam propao još 1989. uz pomoć onog poljskog vizionara, a mi tu pričamo, o čemu?..koliko je Lenjinovih kipova ili ulica po njemu ostalo u Rusiji? Češkoj, Poljskoj, Albaniji?...
a i da nije tako, dreamer dobro reče, to su već dugo "Urije"...i napravljena je najmanja šteta-ponovo je dat tradicionalan naziv, riječ za pašnjake, livade....nema politike (iako bi Malčani rekli drugo )...divota....
a i da nije tako, dreamer dobro reče, to su već dugo "Urije"...i napravljena je najmanja šteta-ponovo je dat tradicionalan naziv, riječ za pašnjake, livade....nema politike (iako bi Malčani rekli drugo )...divota....
konus- Ambiciozni član
-
konus- Ambiciozni član
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.