Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kodachrome odlazi u povijest

Go down

Kodachrome odlazi u povijest Empty Kodachrome odlazi u povijest

Postaj by Admin 23.06.09 18:03

Kodachrome odlazi u povijest Kodachrome_box

Kodachrome odlazi u povijest 2

Kodak prestaje proizvoditi kultni film

Ove godine prestaje proizvodnja naširoko poznatog filma Kodachrome na kojem je unazad 74 godina bilježena povijest
Posljednjih par godina dramatično je pala prodaja tog filma radi prevlasti digitalne fotografije te je tvrtka Eastman Kodak iz New Yorka odlučila ugasiti svoj brand koji se svojevremeno reklamirao sloganom 'stvar uspomena'.

Kodakov film postao je toliko poznat da mu je i pjevač Paul Simon posvetio jednu pjesmu. Jedna od fotografija koja je filmu donijela najbolju reklamu je ona Stevea McCurryja što uprizoruje portret afganistanske djevojke zelenih očiju, a objavljena je na naslovnici National Geographica 1985. godine.

Ne znam koliko ova cijela priča znači mlađima na ovom forumu, ali kako sam prošao cijelu priču sa fotografijama, od crno-bijele do colora, ovo me vraća u jedno prekrasno doba moga života.

Danas su ti fotoaparati pospremljeni u regal, a koristim se digitalcima (DSLR) sa izmjenjivim objektivima. Naravno, sve je puno lakše, od fotografiranja do izrade fotografija.

Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics