Hladni rat pred vratima
4 posters
:: NovaGforumi :: Društvo
Stranica 1 / 1.
Hladni rat pred vratima
E drustvo moje dok mi ovdje mlatimo praznu slamu sa pojedinim tipusima i o nebitnim temama.
Na Evropsko tlo polako bojim se ipak stupa nova vrsta hladnog rata.
A sve to pod krinkom obrane Eveopskog tla od napada tamo nekog dalekog istoka.
Pa evo jednog interesantnog Ruskog odgovora na to.
Američki proturaketni štitovi u Poljskoj i Češkoj moguće su mete ruskih raketa
Mjesta na koja će biti postavljeni dijelovi američkoga proturaketnog štita u Poljskoj, Češkoj i drugdje mogla bi postati mete ruskih međukontinentalnih raketa, rekao je u srijedu šef ruskih strateških snaga, prenose Interfax i Itar-Tass.
- Ne mogu isključiti da će mjesta proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj te slični potencijalni položaji postati metom dijela naših međukontinentalnih raketa - rekao je general Nikolaj Solovcov.
Moskva tvrdi da razmještanje elemenata proturaketnog štita izravno ugrožava ravnotežu snaga u regiji. Američka strana kaže da štit nije uperen protiv Rusije, nego bi trebao poslužiti kao zaštita od eventualnoga budućeg raketnog napada iz zemalja kao što je Iran.
Prenesao sa: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3162798/index.do
E tako a mi cemo se i dalje prepucavati na relaciji crno-crveno
Na Evropsko tlo polako bojim se ipak stupa nova vrsta hladnog rata.
A sve to pod krinkom obrane Eveopskog tla od napada tamo nekog dalekog istoka.
Pa evo jednog interesantnog Ruskog odgovora na to.
Američki proturaketni štitovi u Poljskoj i Češkoj moguće su mete ruskih raketa
Mjesta na koja će biti postavljeni dijelovi američkoga proturaketnog štita u Poljskoj, Češkoj i drugdje mogla bi postati mete ruskih međukontinentalnih raketa, rekao je u srijedu šef ruskih strateških snaga, prenose Interfax i Itar-Tass.
- Ne mogu isključiti da će mjesta proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj te slični potencijalni položaji postati metom dijela naših međukontinentalnih raketa - rekao je general Nikolaj Solovcov.
Moskva tvrdi da razmještanje elemenata proturaketnog štita izravno ugrožava ravnotežu snaga u regiji. Američka strana kaže da štit nije uperen protiv Rusije, nego bi trebao poslužiti kao zaštita od eventualnoga budućeg raketnog napada iz zemalja kao što je Iran.
Prenesao sa: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3162798/index.do
E tako a mi cemo se i dalje prepucavati na relaciji crno-crveno
Unitas- Top poster
-
Broj postova : 1028
Registration date : 01.01.2008
Re: Hladni rat pred vratima
Ja se ne bojim. Mene čuva NATO.
faca- Ambiciozni član
-
Broj postova : 416
Registration date : 30.12.2007
Razumljiva je ruska zbarinutost, ali evo karte koja pokazuje domet iranskih raketa. Ispaljivanjem raketa na Europu ne bi dobili ništa osim NATO-a za vrat i Amere.
Ono što je njima interesantno to je krajnji domet lijevo, Izrael, na 810 milja...
ovako:
nekako si mislim da su glavni igrači u sjeni, ne oni exponirani,
dovoljno jaki, da zadrže na uzdama sve možebitne događaje, da su dovoljno izsimulirali sve mogućnosti, sagledali iz svih aspekata razvoj događaja, i pokrili sve solucije, da bi to sve lijepo ostalo pod kontrolom, i stoga me baš to i ne zabrinjava, i ne odajem se bespotrebnoj paranoji.
napisah nešto paradoksalno. nije bitno, grunulo mi u sekundi, al ipak vidim smisao.
nekako si mislim da su glavni igrači u sjeni, ne oni exponirani,
dovoljno jaki, da zadrže na uzdama sve možebitne događaje, da su dovoljno izsimulirali sve mogućnosti, sagledali iz svih aspekata razvoj događaja, i pokrili sve solucije, da bi to sve lijepo ostalo pod kontrolom, i stoga me baš to i ne zabrinjava, i ne odajem se bespotrebnoj paranoji.
napisah nešto paradoksalno. nije bitno, grunulo mi u sekundi, al ipak vidim smisao.
Gost- Gost
rusi uskoro imaju veliki mornaricki manevar na karibiku .
brodovi ce im biti udomljeni u venezueli a podmornice na kubi.
ovo je samo odgovor na vozanje NATO- a po crnom moru.
ooo da ovakve igrice jako podsjecaju na stanje hladnog rata .
brodovi ce im biti udomljeni u venezueli a podmornice na kubi.
ovo je samo odgovor na vozanje NATO- a po crnom moru.
ooo da ovakve igrice jako podsjecaju na stanje hladnog rata .
:: NovaGforumi :: Društvo
Stranica 1 / 1.