Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Roditeljski kutak

+6
faca
billy
Gollum
Unitas
Blue Shadow
gorana
10 posters

Stranica 7 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Go down

Roditeljski kutak - Page 7 Empty Re: Roditeljski kutak

Postaj by Tatsha 31.10.08 16:02

ja ne mislim da ću imati dijete po knjizi, nego znam kakva sam ja osoba i da se nekih principa držim, bili oni knjiški ili ne, ne znam koliku djecu imaš i koliko, ali dijete prije 13ak godina po meni nema što gledati bb i slične stvari
Tatsha
Tatsha
Ambiciozni član
Ambiciozni član

Female
Broj postova : 499
Registration date : 31.12.2007

[Vrh] Go down

Postaj by gorana 31.10.08 17:04

ok, Tatsha, javi mi se za 13 godina pa budemo podijelile iskustva... Very Happy
gorana
gorana
Top poster
Top poster

Female
Broj postova : 1393
Registration date : 14.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by gorana 01.11.08 8:23

Dojenje i poteškoće s ponašanjem
Djeca koja su bila dojena imaju manje izglede za poteškoće s ponašanjem, objavili su američki istraživači iz Massachusetts General Hospital.

Kod te je djece bio i manji rizik za razvoj psihijatrijskih oboljenja u prvih 5 godina života.

Pozitivan učinak dojenja je bio veći kod djece koja su bila dojena u dužem razdoblju, napominju znanstvenici nakon analize podataka prikupljenih preko 100000 razgovora s roditeljima i starateljima djece stare između 10 mjeseci i 18 godina.

Već su ranije studije pokazale kako dojena djeca imaju manji rizik za sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS), infekcije uha, proljev, upalu pluća, otežano disanje te niz bakterijskih i virusnih oboljenja.

Uz to, djeca koja su bila dojena kasnije imaju manje izglede za pretilost, dijabetes te neke oblike karcinoma.

Kod majki dojenje ubrzava povratak maternice u stanje prije trudnoće te pomaže pri gubitku suvišnih kilograma prikupljenih u trudnoći.

Yahoo News
gorana
gorana
Top poster
Top poster

Female

[Vrh] Go down

Postaj by gorana 01.11.08 8:33

Moram priznati da moja djeca nikada nisu bila na bočici, i sisale su po 1,5 godinu. Svaki minut toga ne bih mjenjala za sve blago ovoga svijeta, jer sam čin kad tom malom stvoru daješ nešto od sebe je čaroban, a da ne govorim o povezanosti između majke i djeteta.
gorana
gorana
Top poster
Top poster

Female

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 02.11.08 20:04

Jedna od mnogih stranica koja će vas možda zainteresirati...

http://razvojdjece.crolink.net/default.asp
Admin
Admin
Admin
Admin

Male
Broj postova : 3343
Registration date : 18.12.2007

http://www.novogradiscani.com

[Vrh] Go down

Postaj by gorana 14.11.08 7:47

Đizzss i to se dešava..

http://www.24sata.hr/fun-sexy/clanak/roditelji-zaboravili-dijete-4-u-zracnoj-luci-i-poletjeli/74109/

Osoblje zračne luke Ben Gurion u Izraelu pronašlo je četverogodišnju djevojčicu samu u duty-free trgovini nakon što su njeni roditelji poletjeli za Pariz. Ukrcali su se na let sa četvero od petero djece. Majka i otac sjedili su odvojeno u avionu i nisu ni primijetili da im nedostaje jedno dijete sve dok ih kapetan nije obavijestio nakon polijetanja. Osoblje je smjestilo djevojčicu na slijedeći let za Pariz. Roditelje će ispitati kad se vrate u Izrael.
- Uobičajeno je da putnici u žurbi zaborave prtljagu, ali ne i dijete. Ovo se još nije nikada dogodilo - rekao je glasnogovornik.
gorana
gorana
Top poster
Top poster

Female

[Vrh] Go down

Postaj by gorana 14.11.08 7:52

Roditelji i drugorođena djeca

Nad prvim djetetom u obitelji roditelji su uvijek stroži: više ga kontroliraju, ograničavaju, zatvaraju i guše svojim očekivanjima. No kada i sami steknu samopouzdanje u svojoj ulozi roditelja, dolazak sljedećeg djeteta dočekuju mnogo opuštenije. To za posljedicu ima da se drugorođena djeca u svijetu snalaze mnogo bolje nego njihova starija braća i sestre.

Rezultat je to istraživanja objavljenog u časopisu “The Economic Journal”, realiziranog kako bi se razjasnilo kako bogatstvo obitelji može utjecati na edukaciju djece, na život roditelja i na odnos između djece i roditelja, te na ulogu koju obitelj može imati u zajednici. Istraživači nisu proučili samo "obiteljske novčanike", već su u pomoć pozvali o sociologe i psohologe koji su osmislili igre u kojima su sudjelovala i djeca i roditelji. Ti su međugeneracijski odnosi dokazali da roditelji postaju mnogo opušteniji i mnogo manje strogi kada je riječ o mlađem djetetu.

Iz istraživanja su proizišle i druge indikacije. Buntovničko ponašanje u odnosu na roditelje, tipično za adolescentsku dob, rezultat je reakcije na ponašanje odraslih: iako je normalno da se adolescenti bune jer je to normalan prijelaz u afirmiranju vlastite individualnosti, količina pobune i težina demonstrativnog djelovanja ovisi o edukaciji koju su djeca dobila u obitelji.
Izvor: The Economic Journal
gorana
gorana
Top poster
Top poster

Female

[Vrh] Go down

Postaj by oracle 14.11.08 10:42

Vidiš ja se ne slažem s tim.....ja mislim da su prvorođena djeca u maloj prednosti od drugorođene ili treće itd.
Mislim da sa svakim slijedećim djetetom pažnja polako popušta i upravo ta sigurnost kao roditelja ponekad se ne odrazi kao pozitivna nego to djeca protumače kao da ih roditelji manje vole ili tome slično.
Eto,ja to sad pišem iz svog iskustva....ja sam prva,sestra druga i danas dan tvrdi da mene roditelji "više vole" što naravno nije istina no to je njena percepcija.
Iz takvih situacija nerijetko se razviju iskompleksirane osobe koje čitav život pokušavaju dokazati da nisu"manje vrijedne"što znamo i sami, često nema veze sa pravom istinom.
oracle
oracle
Ambiciozni član
Ambiciozni član

Female
Broj postova : 314
Registration date : 22.04.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down