Roditeljski kutak
+6
faca
billy
Gollum
Unitas
Blue Shadow
gorana
10 posters
Stranica 2 / 7.
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Roditeljski kutak
moja princeza i ja, jučer bile kod zubara, ma nemogu vjerovati, popravio joj je zub a ona nije rekla ni a, reče zubar da je ona jako hrabra princeza, a mami srce veliko ko' kuća!
gorana- Top poster
-
Broj postova : 1393
Registration date : 14.02.2008
jos dva dana i ode moje dijete ... danas sam isla u kupovinu - muz mi se smije, kaze da sam ga spakovala ko da ce ostati pola mjeseca... Ma, nek on ima.. oni ce tamo dobivati dorucak, rucak, veceru, al ako on meni izmedju ogladni i ozedn i - nek on ima sa sobom
Gost- Gost
znam da tebi nije do smijeha al stvarno malkice preteruješ, hajde budi hrabra i pusti djete da uživa!
gorana- Top poster
-
ma i to što kažeš, nikad se nezna
gorana- Top poster
-
Nisam vam ni rekla da sam jos prije nekoliko mjeseci pocela ovdje raditi posao (uz posao kod nas u firmi) koji odgovara mojim kvalifikacijama - ovdje sam socijalni radnik u sklopu jedne ustanove... Rekoh... sto da govorim, ne zelim se hvaliti, al eto.. danas sam imala jedan slucaj koji me je definitivno ostavio bez rijeci, i vec sada znam da ce mi cijeli dan (a mozda i nekoliko narednih) biti, s oprostenjem u qurtzu.....
Prvo da vam objasnim sta je moj posao - razgovori sa ljudima, poticanje na daljnji zivot nakon, recimo, teskih prometnih nesreca, nakon izlaska iz klinike za odvikavanje od droge, razgovori nakon kojekakvih trauma i tako... U terapiju, osim razgovora, takodjer spadaju i kojekave igre (memory, puzzle npr.), rezanje iz papira po kojekakvim sablonama, crtanje...
Danas sam bila u Gimnaziji, 10-ti razred kod jednog 16-godisnjaka... Decko je imao lom ramena nakon pada sa snowboarda i trebalo ga je operirati.. medjutim.. za vrijeme operacije je krenulo po zlu - nije podnosio sredstvo za narkozu i zatajilo mu je srce... Bio je u komi, nakon toga vise ne moze govoriti ni micati rukama... Ljudi moji.. takvo lijepo dijete nisam vec dugo vidjela.. Bio je uspjesan sportas, super ucenik, govorio je 4 strana jezika.. bio je odlican u svakom pogledu.. sada je polupokretan, sporazumijeva se pomocu govornog kompjutera (ima program my tobi se zove, kad ga ukljuci popjavi se tipkovnica ne ekranu, a zatim ga pokrece pomocu ociju)... Nesto strasno.. Mene je to strasno danas pogodilo i upravo zbog toga vam to pricam... Ja sam se nakon 1.5 sat s njim osjecala kao da sam njivu orala, i sad jos uvijek imam nekakav osjecaj, kao da nosim nekakav teret na ramenima iako nisam podigla nista teze od olovke i nekoliko lego kockica... To me psihicki strahovito potreslo...
Prvo da vam objasnim sta je moj posao - razgovori sa ljudima, poticanje na daljnji zivot nakon, recimo, teskih prometnih nesreca, nakon izlaska iz klinike za odvikavanje od droge, razgovori nakon kojekakvih trauma i tako... U terapiju, osim razgovora, takodjer spadaju i kojekave igre (memory, puzzle npr.), rezanje iz papira po kojekakvim sablonama, crtanje...
Danas sam bila u Gimnaziji, 10-ti razred kod jednog 16-godisnjaka... Decko je imao lom ramena nakon pada sa snowboarda i trebalo ga je operirati.. medjutim.. za vrijeme operacije je krenulo po zlu - nije podnosio sredstvo za narkozu i zatajilo mu je srce... Bio je u komi, nakon toga vise ne moze govoriti ni micati rukama... Ljudi moji.. takvo lijepo dijete nisam vec dugo vidjela.. Bio je uspjesan sportas, super ucenik, govorio je 4 strana jezika.. bio je odlican u svakom pogledu.. sada je polupokretan, sporazumijeva se pomocu govornog kompjutera (ima program my tobi se zove, kad ga ukljuci popjavi se tipkovnica ne ekranu, a zatim ga pokrece pomocu ociju)... Nesto strasno.. Mene je to strasno danas pogodilo i upravo zbog toga vam to pricam... Ja sam se nakon 1.5 sat s njim osjecala kao da sam njivu orala, i sad jos uvijek imam nekakav osjecaj, kao da nosim nekakav teret na ramenima iako nisam podigla nista teze od olovke i nekoliko lego kockica... To me psihicki strahovito potreslo...
Gost- Gost
Pokadkad nismo ni svjesni koliko smo sretni jer su nam djeca zdrava!
gorana- Top poster
-
danas sam dobila čestitku od svoje velike djevojčice, čestitala mi je majčin dan, evo što je pisalo:
-Moja mama-
-Moja mamaje ko' zvijezda sjajna,
ko' oko lijepa.
Kad sam bolesna, ona noćima ne spava,
brižno se brine o meni.
A kad sam sretna i ona je sretna,
a kad sam tužna, ona je isto.
Ona se brine o meni kao golubica
za golubčića.
Mama volim te, tvoja Izabela!
-Moja mama-
-Moja mamaje ko' zvijezda sjajna,
ko' oko lijepa.
Kad sam bolesna, ona noćima ne spava,
brižno se brine o meni.
A kad sam sretna i ona je sretna,
a kad sam tužna, ona je isto.
Ona se brine o meni kao golubica
za golubčića.
Mama volim te, tvoja Izabela!
gorana- Top poster
-
I ja sam dobila čestitku od svoga sina.
Napisao je:
Mama
Sretan ti majčin dan
Nacrtao mi je Rastoke, prekrasno mjestašce, gdje smo nedavno bili, i sjetio se koliko sam bila oduševljena neopisivom ljepotom svega.
I sve se to našlo na crtežu; i rijeka, i kuće, mostići, slapovi....
I sada ću to uokviriti, naravno.
Napisao je:
Mama
Sretan ti majčin dan
Nacrtao mi je Rastoke, prekrasno mjestašce, gdje smo nedavno bili, i sjetio se koliko sam bila oduševljena neopisivom ljepotom svega.
I sve se to našlo na crtežu; i rijeka, i kuće, mostići, slapovi....
I sada ću to uokviriti, naravno.
Gost- Gost
gorana- Top poster
-
moj sin danas ima napad migrene.. nasljedio od mene ... ne znam ni sama sta da radim.. toliko mi ga je zao
Gost- Gost
Nisam znala da i djeca mogu imati migrenu, jesi ga vodila doktoru, da nije dobio sunčanicu?
gorana- Top poster
-
gorana je napisao/la:Nisam znala da i djeca mogu imati migrenu, jesi ga vodila doktoru, da nije dobio sunčanicu?
jesam jos prosle godine, isao je i na CT glave... migrena.. nisam ni ja znala do prosle godine da i djeca mogu imati
Gost- Gost
ne mogu vjerovati, pa nisam to ni znala, da djeca mogu bolovati od migreneHelena je napisao/la:moj sin danas ima napad migrene.. nasljedio od mene ... ne znam ni sama sta da radim.. toliko mi ga je zao
Gost- Gost
Čarolija je napisao/la:ne mogu vjerovati, pa nisam to ni znala, da djeca mogu bolovati od migreneHelena je napisao/la:moj sin danas ima napad migrene.. nasljedio od mene ... ne znam ni sama sta da radim.. toliko mi ga je zao
grozno.. prosli smo i CT i EEG i kontrole sluha i okulista .. sve moguce pretrage, i svi nalazi su ok... neurolog je utvrdio nasljednu migrenu
Gost- Gost
Grozno je kada tebe boli, ali, gledati dijete i znati kroza što prolazi, a ne moći mu pomoći...to je jedina stvar u životu koja slama, i doista baca na koljena. Sve drugo je nebitno.
Gost- Gost
hmm..budem ti se javio na pm sljedecih dana .Helena je napisao/la:gorana je napisao/la:Nisam znala da i djeca mogu imati migrenu, jesi ga vodila doktoru, da nije dobio sunčanicu?
jesam jos prosle godine, isao je i na CT glave... migrena.. nisam ni ja znala do prosle godine da i djeca mogu imati
Još ovaj tjedan škola a onda praznici, sveopće veselje , nekako se i ja radujem tome. :game:
gorana- Top poster
-
Već 2 dana moja mala djevojčica je bolesna, ima temperaturu i jako je boli grlo, inače je jako rijetko bolesna, pa mi je sad jako neobično. Ona je dijete koje ne zatvara usta 24 sata na dan, priča čak i u snu, i dnevno ima bar mali milion pitanja. A zadnjih par dana samo šuti i povremeno kaže da ju boli. Ne mogu vjerovati da se dijete toliko može promjeniti, evo jutros me nakon što se ispovraćala pitala:'Mama hoću li se ja utušiti?' Znam da djeca kad su bolesna, misle da to stanje nikad neće proći i da koliko god mi govorili da će uskoro ozdraviti, ne pomaže ništa osim zagrljaja i stalne prisutnosti, (naravno i sirupa za temperaturu i Ceporexa u našem slučaju). Tako da sam danas sve poslove odgodila dok moja mala princeza ne bude bolje, čak sam i ovo tipkala sa njom u krilu, a ovi smajlići su od nje.. :lakunoc1: :happyvalentine
gorana- Top poster
-
gorana je napisao/la: a ovi smajlići su od nje.. :lakunoc1: :happyvalentine
evo malenoj nešto i od mene..
neka brzo ozdravi!
Gost- Gost
hvala (ovo je tipkala ona)
gorana- Top poster