Kuharica
+5
Gollum
Admin
Blue Shadow
Tatsha
AcE fux0r
9 posters
:: NovaGforumi :: Lifestyle
Stranica 6 / 7.
Stranica 6 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Kuharica
gorana je napisao/la:Oboavam krastavce sa vrhnjem i malo octa, a vidi nisam znala da ta salata ima i neko egzotično ime
to je inace grcka salata tzaziki
Gost- Gost
gorana- Top poster
-
Broj postova : 1393
Registration date : 14.02.2008
a u ljeto volim i salatu od tjestenine - nudelsalat
Kupim onu malu spiralnu tjesteninu i normalno je skuham u slanoj vodi kao i svaku drugu tjesteninu... kad je kuhana narezem u nju kuhane sunke (na kockice), kisele krastavce, kuhano jaje na kockice, stavim dvije kasike kukuruza iz konzerve. U posebnu zdjelicu stavim majoneze za salatu, i u tu majonezu vode iz kiselih krastavaca (ali ne previse, ne smije biti prerijetko).. to izmjesam i prelijem preko tjestenine... stavim u frizider da se ohladi... suuuper
Kupim onu malu spiralnu tjesteninu i normalno je skuham u slanoj vodi kao i svaku drugu tjesteninu... kad je kuhana narezem u nju kuhane sunke (na kockice), kisele krastavce, kuhano jaje na kockice, stavim dvije kasike kukuruza iz konzerve. U posebnu zdjelicu stavim majoneze za salatu, i u tu majonezu vode iz kiselih krastavaca (ali ne previse, ne smije biti prerijetko).. to izmjesam i prelijem preko tjestenine... stavim u frizider da se ohladi... suuuper
Gost- Gost
idem sada praviti pijanog sarana :
uzmem sarana kojeg je prethodno moj muz ocistio, naravno, zatim ga posolim, stavim vegete i stavim ga u rernu da se sa jedne strane zapece...
U medjuvremenu izdinstam na putru luk i naribanu mrkvu.. kad je saran zapecen s jedne strane, okrenem ga, i stavim u njega i ono sto ostane oko njega taj nadjev i podlijem sa bijelim vinom, a zatim ga stavim u pecnicu, i svakih 10-ak minuta podlijevam tim umakom koji se napravi i bijelim vinom...
Uz to napravim krumpir koji skuham, otopim maaalo obicnog i malo putra sa zacinskim biljem (ima u kauflandu od Megle), prelijem s tim kuhani krumpir, nasjeckam sitno svjezeg persinovog lista i pospem preko krumpira... za prste polizati
uzmem sarana kojeg je prethodno moj muz ocistio, naravno, zatim ga posolim, stavim vegete i stavim ga u rernu da se sa jedne strane zapece...
U medjuvremenu izdinstam na putru luk i naribanu mrkvu.. kad je saran zapecen s jedne strane, okrenem ga, i stavim u njega i ono sto ostane oko njega taj nadjev i podlijem sa bijelim vinom, a zatim ga stavim u pecnicu, i svakih 10-ak minuta podlijevam tim umakom koji se napravi i bijelim vinom...
Uz to napravim krumpir koji skuham, otopim maaalo obicnog i malo putra sa zacinskim biljem (ima u kauflandu od Megle), prelijem s tim kuhani krumpir, nasjeckam sitno svjezeg persinovog lista i pospem preko krumpira... za prste polizati
Gost- Gost
salata za vruce dane ..izmislio danas usred viska slobodnog vremena.
ok..stakleni okrugli ili cettvrtasti tanjur.
red rajcice na sredinu tog tanjura poslozis tako da izgleda kao svijet sa laticama .
izmixsas pesto i pospes to po rajcici
tada dolazi red dinje srednje tanko rezane , pa red avokada .
gore ide Büffel-Mozzarella prepolovljena na pola i na kraju par tanko rezanih snita prsuta .
dressing --balsamico , malo papra i to je to
ok..stakleni okrugli ili cettvrtasti tanjur.
red rajcice na sredinu tog tanjura poslozis tako da izgleda kao svijet sa laticama .
izmixsas pesto i pospes to po rajcici
tada dolazi red dinje srednje tanko rezane , pa red avokada .
gore ide Büffel-Mozzarella prepolovljena na pola i na kraju par tanko rezanih snita prsuta .
dressing --balsamico , malo papra i to je to
sta kuhate danas? ja upravo pristavila svinjsku koljenicu sa kiselim kupusom da se kuha, uz to cijelog krumpira.... za prste polizati ..
Gost- Gost
mmmm, danas nazalost nisam imao vremena za kuhanje pa je alternativa bila ..police, suho meso, kiselina i na kraju sladoled od kokosa .Helena je napisao/la:sta kuhate danas? ja upravo pristavila svinjsku koljenicu sa kiselim kupusom da se kuha, uz to cijelog krumpira.... za prste polizati ..
police.. odlicna ideja.. nisam ih vec dugo pravila.. ja inace odozgora stavim i malo slanine, tanko narezane..uh,uh, morat cu ih danas napraviti...
poslije bozica - stroga dijeta.. pa da se sada svega najednem .. a tek kad kuci dodjem...
poslije bozica - stroga dijeta.. pa da se sada svega najednem .. a tek kad kuci dodjem...
Gost- Gost
Ja danas kuhao grah sa kiselim kupusom i naravno slanina unutra
A sutra imam isto to ali cu skuhati i malo zganaca na masno
Unitas- Top poster
-
Broj postova : 1028
Registration date : 01.01.2008
ja sutra pravim čobanac,
gorana- Top poster
-
jel ti to mozda zoves??gorana je napisao/la:ja sutra pravim čobanac,
Unitas- Top poster
-
Unitas je napisao/la:Ja danas kuhao grah sa kiselim kupusom i naravno slanina unutra
ta? Jel' ti ena ne zna kuhati?
A kad kad ode ujutro u osam i nema je sa posla do devet deset sati na vrecerAdmin je napisao/la:Unitas je napisao/la:Ja danas kuhao grah sa kiselim kupusom i naravno slanina unutra
Unitas- Top poster
-
Unitas je napisao/la:A kad kad ode ujutro u osam i nema je sa posla do devet deset sati na vrecerAdmin je napisao/la:Unitas je napisao/la:Ja danas kuhao grah sa kiselim kupusom i naravno slanina unutra
A, dobro... kad ti je rođendan? Da ti kupim neku "dobru kuharicu"...
Unitas je napisao/la:jel ti to mozda zoves??gorana je napisao/la:ja sutra pravim čobanac,
jok, otkud ti to, pa ti ima kupus....
pardon grah..
gorana- Top poster
-
Pa pravo da ti kazem i nekako mi vise odgovaraju masni zganci sa kupusom od cobancagorana je napisao/la:Unitas je napisao/la:jel ti to mozda zoves??gorana je napisao/la:ja sutra pravim čobanac,
jok, otkud ti to, pa ti ima kupus....
pardon grah..
Unitas- Top poster
-
Admin je napisao/la:Unitas je napisao/la:Ja danas kuhao grah sa kiselim kupusom i naravno slanina unutra
kod mene je za cobanac, fis, grah, sve sa rostilja zaduzen - muz.. a osim toga koliko znam u Slavoniji cobanac vecinom prave - muskarci
Gost- Gost
Moj čobanac skoro pa pojeden, ostatak je kćer rekla da ostavim njoj, jer kae suuuuuper joj je...
gorana- Top poster
-
Danas pečena domaća kobasica, a prilog ko ta voli..
gorana- Top poster
-
ti i tvoj bosanski, nisam to jela godinama i evo sad imam elju, kuham ga ovaj tjedanHelena je napisao/la:danas sam kuhala bosanski lonac, imam super recept i pravo smo se najeli
Tatsha- Ambiciozni član
-
Broj postova : 499
Registration date : 31.12.2007
Helena je napisao/la:danas sam kuhala bosanski lonac, imam super recept i pravo smo se najeli
Moram ja to probati, a onda ću ti dati ocjenu... Najbolji bosanski lonac kuhala je moja majka...
veceras ..janjeca leda po australiski, mladi krumpir , umak od sefa (sa bobicama) , mjesana salata i sladoled od oraha ..
Stranica 6 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
:: NovaGforumi :: Lifestyle
Stranica 6 / 7.